een knuffel op je buik

Sinds woensdag (4/7/12) neem ik deel aan een intensieve 5 daagse Yin Yoga Training van Sarah Powers in Amsterdam. Wat een inspirerende vrouw! Ik leer heel veel bij over de filosfie en de praktijk. Moeilijk om dat hier in een paar zinnen samen te vatten. Het lijkt me leuk om toch alvast 1 praktische oefening met jullie te delen: de practice of Shamata – mindfulness of breathing. Het gaat als volgt: savonds voor het slapengaan, in bed, zet je een knuffel op je onderbuik en ga je vervolges 12 minuten ademhalen ‘naar de knuffel toe’. Je voelt dan hoe de knuffel beweegt om je focus vast te houden.  Tijdens de inademhaling zeg je  ‘I am here’ en op de uitademhaling ‘I let go of all distractions’. ‘S ochtends als je net wakker bent doe je hetzelfde. Beautifull practice :)

Reacties zijn afgesloten.