Yin Yoga!

Afgelopen 5 dagen heb ik heel vaak teruggedacht aan mijn ervaringen tijdens de 10 daagse Vipassana in India. Bij ‘Yin Yoga’ pas je deze eeuwenoude Boeddhistische meditatietechniek toe TIJDENS je practice van asana’s. Observeren wat is, dit accepteren en vervolgens loslaten. Je doet niet zomaar wat asana’s, Sarah Powers heeft ze zeer zorgvuldig uitgezocht zodat ze onze meridianen, en dus de organen die daar aan gelinkt zijn voeden, stimuleren en reinigen. Mijn ‘stokpaardje’, PRANAyama – de kunst van het ademhalen – kan je heel mooi integreren binnen deze practice.  Deze ‘mindfulle’ manier van yoga beoefenen is een prachtige aanvulling op onze ‘yang’ levensstijl/yogapractice. Daar was ik al achter maar heb nu weer extra bagage om te delen met mijn studenten: erg veel zin in! Wat ben ik toch een lucky yogi om dit allemaal mee te kunnen maken!! Namaste.

 

Leave a Comment