Yin & Anatomy

Afgelopen 2 dagen heb ik deze meneer heeeel goed bestudeerd. Onder leiding van Jose De Groot werd ik samen met 35 andere yogi’s ondergedompeld in de wondere wereld van onze anatomie. Door te ervaren, mensen te bestuderen, Ipad ‘slides’ te bekijken maar dus ook dit skelet, heb ik mijn blik weer verruimd over wat wij eigenlijk ‘zijn’. We bestaan uit bloed, water, spieren en botten, maar zeker even belangrijk: uit bindweefsel – oa fascia! Dit ‘spul’ zit rond onze botten heen en faciliteert de flow van ‘chi’ door ons lichaam. Door dit weefsel te ‘stretchen’, te twisten en samen te drukken maken we onze botten sterker en het weefsel soepel en juicy. Dat doe je niet door je lichaam in een pose te wringen, maar door de poses aan te passen aan je lichaam, zodat jij de stretch op de juiste plek kan voelen. Heerlijk. I ♥ Yin Yoga!

Leave a Comment