Waw! Yoga Anatomie

Afgelopen 8 weken heeft de training van Jose de Groot me tot ongelooflijk veel nieuwe inzichten gebracht. Over hoe ons lichaam in elkaar zit, maar vooral over hoe uniek en anders iedereen is.

Sommige asana’s zijn gewoon onmogelijk zijn voor bepaalde mensen. Alles hangt af van je botstructuur en de proportie van je lichaam. Het heeft echt geen zin om mensen in een bepaalde houding te laten zitten/staan als ze compressie voelen (tenzij je yin yoga doet). Ik heb geleerd hoe ik mensen kan helpen om deze compressie heen te gaan, en.. hoe ik mijn eigen practice hierop kan aanpassen! De functionaliteit van alle houdingen is weer helemaal opgefrist. Snappen wat de bedoeling is van een bepaalde houding is essentieel om de houding goed uit te kunnen voeren. Het maakt dan niet uit hoe het eruit ziet, het gaat om wat je voelt. Stretch, twists, of (bij Yin) compressie. Mijn manier van lesgeven is sinds dag 1 van de training veranderd, dankjewel Jose! Ik geef je kennis graag door! Kijk voor meer foto’s van verschillende bone-structeres op Paul Grilley’s website!

Leave a Comment