Ammaji

Zondag 17 november komt Ammaji, een wijze vrouw uit India, naar Amsterdam!  Ze zal, als vertegenwoordigster van de tijdloze wijsheid van Vedanta volgende vragen bespreken:

  • Hebben wij ooit de tijd genomen om te ontdekken wat mededogen  eigenlijk is?
  • Wat is een medelevend mens?
  • Durven we onszelf medelevend te noemen?

Locatie: De Nieuwe Yogaschool


Tijd: 15.30-18.30

Prijs: 25 EUR

Vedanta (letterlijk: het wetenseinde) is de filosofische traditie gebaseerd op de Veda’s, de oudste geschriften in India. Vedanta is de zoektocht naar zelfkennis. Het houdt zich bezig met de ultieme vraag over de aard van de mens: WIE BEN IK?

Filmpje

Over Ammaji: Swamini Pramananda, liefkozend Ammaji genoemd, is een hoog gewaardeerde lerares van Vedanta met meer dan 30 jaar ervaring. Ammaji heeft 10 jaar in New York gewerkt, waar ze afstudeerde in microbiologie. Met haar wetenschappelijke achtergrond is ze goed op de hoogte van onze westerse manier van denken. Ze vertegenwoordigde het Hindoeisme in dialogen met het Bhoeddisme en (verlichte) Islam in India, Cambodja, Nepal en Japan en was aanwezig op de klimaatconferentie van Kopenhagen. Op dit moment organiseert en ondersteunt ze verschillende sociale programma’s in de armere delen van India. Daarnaast organiseert ze spirituele bijeenkomsten over de hele wereld.

 

 

Leave a Comment